Dé specialist in gietvloeren, woonbetonvloeren en wandstyling!

GIETVLOEREN

Wat is een gietvloer?

Zoals de naam al doet vermoeden wordt de vloer niet gelegd, maar gegoten. De vloer bestaat uit vier verschillende lagen die gezamenlijk niet dikker zijn dan 3 millimeter. Oorspronkelijk werden deze vloeren gebruikt om een betonnen ondervloer te beschermen. Volgens deskundigen is een gietvloer zeer duurzaam, die wel vijftig jaar kan blijven liggen. Op het moment dat u kiest voor een andere vloer, kan de gietvloer dienen als goede ondervloer.

Hoe wordt de vloer gegoten?

De ondergrond moet vlak zijn en vrij van stof. Indien er nog wel oneffenheden in de vloer zitten, moet dit zeer zorgvuldig egaal gemaakt worden. De vloer bestaat uit verschillende lagen polyurethaan (flexibele kunststof) en epoxy. De eerste laag is een soort primer om te zorgen voor een goede hechting tussen de dekvloer en de tweede laag van de gietvloer. De tweede laag is een elastische laag die moet zorgen voor een nog betere egalisering van de vloer. Ook zorgt deze laag ervoor dat de vloer vloeistof dicht is en geeft weer hechting aan de derde laag. De derde laag is de eerste laag in de gewenste kleur. Dit is de gietvloer zelf. Omdat de gietvloer hoogglans is van nature, wordt deze met een transparante aflak behandelt. Deze aflak maakt de gietvloer mat en slijtvast.

Hoe lang duurt het voordat de gietvloer te gebruiken is?

Hiervoor moet u meerdere dagen uittrekken. Eerst moet de vloer goed voorbewerkt worden. Daarna wordt de vloer laag voor laag aangebracht. Tussen de lagen door moet u rekening houden met droogtijd vanaf 20 uur die kan oplopen tot 36 uur. Hierdoor duurt het realiseren van de vloer meerdere dagen.

Wij van NEWSTYLE hebben diverse stalen op de showroom die u kunt komen bekijken. Daarbij werken wij met een RAL kleurenkaart , Sikkens en NCS kleurenwaaier, waardoor vrijwel elke kleur of combinatie mogelijk is. 
Niets is voor ons te gek! Dus kom een kijkje nemen in de showroom om zo nog meer te weten te komen wat er allemaal mogelijk is.

 

klik op de foto voor een vergroting